Jump to content


Fuze System Problems


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 TraxxasTrucks

TraxxasTrucks

    Toyz RC Guru

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Gender:Male
  • Interests:eletric RC shortcourse and nitro buggys<br />

Posted 10 April 2011 - 03:33 AM

i have a dynamite fuze esc brushless combo in my slash i put a battery in and my fan kicks on the light are on and the steering servo works but i have no throttle?
my battery is charged and every thing, but when i turn my esc on its beeps and flashes a green light a couple of times but after it flashes green a red light flashes twice ?

#2 arcticcat

arcticcat

    Silver Level Toyz Member

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,836 posts
  • Gender:Male
  • Location:hastings ontario

Posted 10 April 2011 - 03:34 AM

QUOTE(TraxxasTrucks @ Apr 9 2011, 09:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
i have a dynamite fuze esc brushless combo in my slash i put a battery in and my fan kicks on the light are on and the steering servo works but i have no throttle?
my battery is charged and every thing, but when i turn my esc on its beeps and flashes a green light a couple of times but after it flashes green a red light flashes twice ?

throttle trim?

#3 TraxxasTrucks

TraxxasTrucks

    Toyz RC Guru

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Gender:Male
  • Interests:eletric RC shortcourse and nitro buggys<br />

Posted 10 April 2011 - 03:39 AM

QUOTE(arcticcat @ Apr 9 2011, 11:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
throttle trim?

nope, i have no idea, but when the car is on i can turn both wheels forward and there some resistance, when i turn the car off it rolls freely

#4 Dogbreath

Dogbreath

    Scale Heaven!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,430 posts
  • Gender:Male
  • Location:Resting Peacefully

Posted 10 April 2011 - 04:32 AM

have you tried to re-program the ESC? and/or re-calibrate the ESC to the radio?

#5 TraxxasTrucks

TraxxasTrucks

    Toyz RC Guru

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Gender:Male
  • Interests:eletric RC shortcourse and nitro buggys<br />

Posted 10 April 2011 - 04:37 AM

QUOTE(Dogbreath @ Apr 10 2011, 12:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
have you tried to re-program the ESC? and/or re-calibrate the ESC to the radio?

no i havent i know how to program it but i dont know hot to re-calibrate it.
i dont think any thing is broke, it started doing this when i put a charged battery in it. it dident start this while i was driving

#6 Dogbreath

Dogbreath

    Scale Heaven!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,430 posts
  • Gender:Male
  • Location:Resting Peacefully

Posted 10 April 2011 - 04:41 AM

start here....FUSE Manual....get everything reset and let us know what it does.


#7 TraxxasTrucks

TraxxasTrucks

    Toyz RC Guru

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Gender:Male
  • Interests:eletric RC shortcourse and nitro buggys<br />

Posted 10 April 2011 - 04:43 AM

i also hooked my dynamite fuze motor 6800kv to my slash 4x4 to test if it was working and it worked, i dident have it installed in the truck though, when i revved up the motor it made a wobbling sound like it was off ballence i think it was just the pinion screw adding uneven weight though.

#8 TraxxasTrucks

TraxxasTrucks

    Toyz RC Guru

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Gender:Male
  • Interests:eletric RC shortcourse and nitro buggys<br />

Posted 10 April 2011 - 04:46 AM

i cant find out what the led light on the esc mean? when the truck is on a green light flashes with some tones. and then a red light flashes twice??????


#9 uranjack

uranjack

    Toyz RC Guru

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPip
  • 677 posts
  • Gender:Male
  • Location:California

Posted 10 April 2011 - 04:46 AM

If the steering servo works but you have no throttle try these teps.
Programming is not complete. Reprogram the ESC by following the
programming instructions.
Speed control connected to receiver incorrectly. Refer to manufacturer’s instructions.
Motor defective. Test motor independently, repair or replace as needed.
Low batteries. Charge as needed.
Overload Protection enabled. Check motor and connections.

#10 TraxxasTrucks

TraxxasTrucks

    Toyz RC Guru

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Gender:Male
  • Interests:eletric RC shortcourse and nitro buggys<br />

Posted 10 April 2011 - 04:48 AM

QUOTE(uranjack @ Apr 10 2011, 12:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
If the steering servo works but you have no throttle try these teps.
Programming is not complete. Reprogram the ESC by following the
programming instructions.
Speed control connected to receiver incorrectly. Refer to manufacturer’s instructions.
Motor defective. Test motor independently, repair or replace as needed.
Low batteries. Charge as needed.
Overload Protection enabled. Check motor and connections.

steering servo works, my motor worked when i hooked it up to my slash 4x4. my system is not new i programmed it a while back, my lipo is charged

#11 uranjack

uranjack

    Toyz RC Guru

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPip
  • 677 posts
  • Gender:Male
  • Location:California

Posted 10 April 2011 - 04:51 AM

http://www.youtube.com/watch?v=bW9jB1o4T_8

#12 Dogbreath

Dogbreath

    Scale Heaven!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,430 posts
  • Gender:Male
  • Location:Resting Peacefully

Posted 10 April 2011 - 04:52 AM

QUOTE(TraxxasTrucks @ Apr 9 2011, 09:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
steering servo works, my motor worked when i hooked it up to my slash 4x4. my system is not new i programmed it a while back, my lipo is charged



We understand this....have you RE-programmed it ?
We ask because this may cure your problem!

#13 TraxxasTrucks

TraxxasTrucks

    Toyz RC Guru

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Gender:Male
  • Interests:eletric RC shortcourse and nitro buggys<br />

Posted 10 April 2011 - 04:54 AM

QUOTE(uranjack @ Apr 10 2011, 12:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>

ok... this is not a new system i have been using this sytem for a couple months, it is programmed, and i know how to program it

#14 TraxxasTrucks

TraxxasTrucks

    Toyz RC Guru

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Gender:Male
  • Interests:eletric RC shortcourse and nitro buggys<br />

Posted 10 April 2011 - 04:56 AM

No i have not re-programmed it, and i dont know what to change if i do? all i want to know is what do the led lights on the esc mean when you turn the car on?



#15 Dogbreath

Dogbreath

    Scale Heaven!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,430 posts
  • Gender:Male
  • Location:Resting Peacefully

Posted 10 April 2011 - 05:04 AM

this all happens with the SAME lipo battery?

The FUSE Manual does not state what the lights mean....but it does state that if the steering works and the motor doesn't then re-program it or the battery is incorrect


Symptom
Steering servo operates but the motor does not run

Solution
Programming is not complete. Reprogram the ESC by following the
programming instructions.
Speed control connected to receiver incorrectly. Refer to manufacturer’s instructions.
Motor defective. Test motor independently, repair or replace as needed.
Low batteries. Charge as needed.
Overload Protection enabled. Check motor and connections.

#16 Dogbreath

Dogbreath

    Scale Heaven!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,430 posts
  • Gender:Male
  • Location:Resting Peacefully

Posted 10 April 2011 - 05:20 AM

here's the question I am getting at....did you run it in Nimh mode then switch to Lipo? or the other way around?

#17 TraxxasTrucks

TraxxasTrucks

    Toyz RC Guru

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Gender:Male
  • Interests:eletric RC shortcourse and nitro buggys<br />

Posted 10 April 2011 - 05:13 PM

QUOTE(Dogbreath @ Apr 10 2011, 01:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
here's the question I am getting at....did you run it in Nimh mode then switch to Lipo? or the other way around?

yeah i ran it on nihm mode and went to lipo i set the esc lipo mode and every thing, iv been using lipo now for a month

#18 Dogbreath

Dogbreath

    Scale Heaven!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,430 posts
  • Gender:Male
  • Location:Resting Peacefully

Posted 10 April 2011 - 06:35 PM

well the lights and lack of throttle sure sound like either a low voltage (Battery) problem or an incomplete Program problem....I still think if you re-program it you may solve your problem

#19 TraxxasTrucks

TraxxasTrucks

    Toyz RC Guru

  • Official Toyz Members
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Gender:Male
  • Interests:eletric RC shortcourse and nitro buggys<br />

Posted 10 April 2011 - 10:39 PM

QUOTE(Dogbreath @ Apr 10 2011, 02:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
well the lights and lack of throttle sure sound like either a low voltage (Battery) problem or an incomplete Program problem....I still think if you re-program it you may solve your problem

yes i re calibrated the radio to the reciever and it works now, but when i rev my motor up when its not in the truck and the pinion is off the motor the motor sounds like its tight like its got a bad bearing iv had to for a while i think it just needs a cleaning

#20 Dogbreath

Dogbreath

    Scale Heaven!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,430 posts
  • Gender:Male
  • Location:Resting Peacefully

Posted 10 April 2011 - 10:47 PM

......so lube the bearing....




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

BoHeGeHa Dark Blue 2.1.1 © Thomas Yugar (Chemical Chaos)
Official upgrade for IPB 2.3.x © Michael ( Dev Fuse )
3.X © Upgrade by Dumbledore ( Tppskinning )